Bialetti Koffiebranderij

Bialetti and coffee

A passion born
from over 100 years of experience
in the coffee world

WAT IS BIALETTI KOFFIE?

Leer meer over de Bialetti Methode… van selectie tot branden.

Dankzij onze diepgaande expertise in de wereld van koffie en als experts in het Italiaanse ritueel bij uitstek, breiden we bij Bialetti ons assortiment uit en worden we een echt koffiebranderij.

In elke stad aan de andere kant van de Bel Paese is het koffieritueel een uitdrukking van verschillende tradities en technieken, wat de ervaring van het proeven van espresso in elk van de grote steden uniek maakt.

BIALETTI BRANDERIJ: De uitmuntendheid van Italiaanse espresso

Wij bij Bialetti wilden dit buitengewone erfgoed laten zien door de Caffè d’Italia koffie te creëren, een zintuiglijke reis van noord naar zuid, die de verschillen in gewoonten en smaak van noord naar zuid viert.

IL CAFFÉ D’ITALIA

Als onbetwiste leiders in Italië en de rest van de wereld op het gebied van koffiebereiding, breiden wij bij Bialetti vandaag het ultieme Italiaanse ritueel uit naar de wereld van de bar en het restaurant, op de belangrijkste internationale markten.

Het Italiaanse koffieritueel in elke hoek van de wereld

Uit de selectie van de beste koffies en de ambachtelijke zorg voor het productieproces is een lijn van melanges geboren speciaal voor professioneel gebruik. Een reeks zeer uitgebalanceerde en verfijnde melanges, die de aroma’s en smaken weerspiegelen die het meest geliefd zijn in de belangrijkste steden van Italië.

Dankzij de innovatieve vitaliteit van onze oprichter en onze ervaring die, voortgestuwd door hetzelfde momentum, zich al meer dan 100 jaar uitstrekt, hebben we bij Bialetti onze eigen specifieke methode geperfectioneerd om melanges te creëren die een perfecte balans bieden.

THE BIALETTI METHOD

Dankzij de innovatieve vitaliteit van onze oprichter en onze ervaring die, voortgestuwd door hetzelfde momentum, zich al meer dan 100 jaar uitstrekt, hebben we bij Bialetti onze eigen specifieke methode geperfectioneerd om melanges te creëren die een perfecte balans bieden.

Een werkproces dat begint met de selectie van de beste bonen en met ultramoderne blending, eindigend met het op maat branden van elke afzonderlijke batch, om te garanderen dat u het product van de hoogste kwaliteit krijgt en alle harmonie van het typische aromatische boeket van echte Italiaanse espresso.

MOUNTAIN BEANS

Bij het kiezen van onze koffies geven we de voorkeur aan het gebruik van bonen die zijn geteeld op plantages in tropische gebieden op grote hoogte, meer dan 1.000 meter boven de zeespiegel.

Daarboven rijpt de koffie door de aanzienlijke temperatuurverschuivingen langzamer en ontwikkelt daardoor een karakteristiek fijn en elegant aroma.

Grootte is essentieel voor perfect branden

Bergkoffie is de meest gewaardeerde grondstof, deels vanwege het grote formaat van de bonen. Grootte is essentieel voor perfect branden. Grote bonen uit dezelfde batch zorgen voor een uniforme branding, essentieel voor een intens en homogeen aroma.

DRIEVOUDIGE SELECTIE

De eerste selectie van de bonen vindt plaats voor aankoop.

Van elke afzonderlijke batch onderwerpen we een staal aan een grondige analyse, waarbij de bonen worden beoordeeld op grootte, kleur, parfum en vochtigheid. Na het roosteren van het monster, voeren we de proeverij en de organoleptische beoordelingen uit.

De tweede selectie van de bonen gebeurt vóór het branden.

Dankzij uiterst nauwkeurige optische sorteerders controleren we de bonen één voor één en elimineren we de bonen die niet op het juiste niveau van rijpheid zijn, geruïneerd of gefermenteerd zijn. Wij roosteren alleen perfecte bonen.

De derde selectie voor heelheid wordt uitgevoerd op reeds gebrande bonen.

Met behulp van een speciaal filter verwijderen we de fragmenten en de bonen die zijn beschadigd. We blenden en verpakken alleen perfect intacte bonen.

STATE OF THE ART BLENDING

Wij zijn van mening dat de samenstelling van de melange de belangrijkste stap is om een ​​koffie te verkrijgen met een aroma en een smaak die harmonieus en evenwichtig is, constant in de tijd.

Het is een bijna artistiek onderdeel van onze methode. Dankzij een speciaal bewustzijn, dat competentie en methodologische nauwgezetheid integreert, kiezen en combineren wij bij Bialetti, net als componisten, de verschillende oorsprongen en aromatische tonen, om melanges te creëren met perfecte harmonie en standvastigheid.

TRADITIONAL ROASTING

Het branden is het belangrijkste verwerkingsmoment, wanneer het aroma van de koffie dat rijke en omhullende aroma ontwikkelt dat je een voorproefje van de smaak geeft.

Om het aroma goed tot zijn recht te laten komen, kiezen we voor traditioneel branden.

We gebruiken de “rotating drum”-methode, met de constante aanwezigheid van een team van deskundige branders die zich toeleggen op het bewaken en continu aanpassen van de hele brandcyclus.

De duur van het branden is bepalend voor het bepalen van het aroma. Bij Bialetti passen we een langzame brandmethode toe, om het volledige aromatische spectrum van elke koffie naar voren te halen.

Het is een beslissende periode waarin de sperziebonen een metamorfose ondergaan: ze verliezen gewicht en vocht, veranderen van vorm en kleur en krijgen vooral het typische aroma van Italiaanse espressokoffie, dat altijd wereldwijd erkend is als onze specialiteit.

STRENGERE VERFIJNING

De bewaring van de gebrande bonen voordat ze worden gevormd, is de basis voor de ontwikkeling van de vorm van het aromatische kenmerken.

Voor elke temperatuurgecontroleerde omgeving, om de afgifte van de specifieke aroma’s van elke melange te stimuleren.

CONTINU PROEVEN

Het interne team van espresso-sommeliers, professionele proevers die zijn afgestudeerd aan het International Institute of Coffee Tasters, is het gezicht van Bialetti kwaliteit.

De onvervangbare bijdrage van espresso-sommeliers komt tot uiting in twee fundamentele momenten.

De controle van de binnenkomende sperziebonen waarbij de kwaliteit van de grondstof en de organoleptische kenmerken worden geverifieerd (zuurgraad, bitterheid, zoetheid, …)

Het proeven van de espresso in het laboratorium dat het eindresultaat in het kopje verifieert. Buiten deze officiële momenten volgen de espresso-sommeliers van Bialetti voortdurend de verwerking en zijn ze het referentiepunt voor het hele team.